Založba Jazz Cerkno

More Low Than Low Quintet

Under the Ocean is the Place

CD / digital

Crucial Encounters

Mladi Raziskovalci IV. – Brina Kren – Crucial Encounters

CD / digital

Ombak Trio

Look For The Difference

LP / digital

equilibrium as insta_bility

equilibrium as insta_bility

CD / digital

Koromač

Kontrapunk

CD / digital

code::source

System 01: Presence

CD / digital

Cene Resnik Free Stellar Trio + Rob Mazurek

Age of Chaos

CD / digital

Subconscious.Rituals

Miha Gantar Subconscious​.​Rituals

CD / digital

Več o založbi

Založbo Jazz Cerkno smo zagnali leta 2018 z namenom izdajanja glasbe slovenskih ustvarjalcev, ki delujejo na področju jazza, improvizirane in kreativne glasbe. Založniško podporo nudimo tudi perspektivnim mladim glasbenikom in njihovim projektom. Pomembno poslanstvo založbe je poleg kakovostne produkcije nosilcev zvoka tudi promocija slovenske ustvarjalnosti s ciljem po večji prepoznavnosti slovenskih glasbenikov v mednarodnem prostoru. 

V zavodu smo že pred zagonom založbe skrbeli za snemanje koncertov s festivala Jazz Cerkno. Rezultat arhiviranja posnetkov kakovostnih izvajalcev ter izvirnih in neponovljivih nastopov je požel zanimanje tako glasbenikov kot tudi domačih in tujih založb, ki so se na nas pogosto obračali z željo po izdaji posnetkov. Zato je bila logična posledica in nadgradnja našega delovanja tudi vzpostavitev lastne založniške dejavnosti. Kot sozaložnik pri izdajah albumov s koncertnimi posnetki z našega festivala smo sodelovali tudi s cerkljansko založbo PureZen Records, s katero smo leta 2014 začeli serijo »Live at Jazz Cerkno«.

Vse izdaje Založbe Jazz Cerkno so v prodaji na jazzcerkno.bandcamp.com. Naročila sprejemamo tudi po e-mailu na info@jazzcerkno.si.