equilibrium as insta_bility

equilibrium as insta_bility

 

Brina Kren – altovski saksofon
Oskar Longyka – violina
Lenart De Bock – tenorski saksofon
Luka Poljanec – tolkala
Tobija Hudnik – kitara

I. (the lowest common denominator)
II.
III. (without special significance)
IV. (perplexity as ___)
V. (The latency of cognition)
VI.
VII. (Epilogue)

 

Skladbe Tobija Hudnik

Glasba na tem albumu je bila ustvarjena v okviru programa za mlade ustvarjalce Mladi raziskovalci III. pod mentorstvom Dréja A. Hočevarja.

Posneto 19. septembra 2020 na 25. izdaji festivala Jazz Cerkno
Snemalec Iztok Zupan
Miks in mastering David Darlington
Skladbe Tobija Hudnik
Produkcija Dré A. Hočevar
Oblikovanje in fotografija Aljaž Košir
Spremna beseda Gregor Pompe
Prevod in lektura Nik Flegar
Logotip za Live at Jazz Cerkno Milan Erič

Objavljeno v sodelovanju med PureZen Records in Zavodom Jazz Cerkno v koprodukciji z Zavodom .abeceda. Izdajo je podprlo Ministrstvo kulture Republike Slovenije.

PureZen Records je oddelek založbe Porezen d.o.o, Cerkno, Slovenija.

Live at Jazz Cerkno je diskografska serija posvečena objavam koncertnih posnetkov iz mednarodnega festivala Jazz Cerkno.

 


Glasba Tobije Hudnika iz programa Mladi raziskovalci III. sedaj tudi na albumu

Eno od poslanstev festivala Jazz Cerkno je spodbujanje ustvarjalnosti še neuveljavljenih slovenskih glasbenikov. To poslanstvo med drugim uresničujemo z vsakoletno glasbeno rezidenco Mladi raziskovalci, ki poteka pod mentorstvom Dréja A. Hočevarja. V okviru rezidence se zberejo mlajši glasbeniki ali študenti in – vsakokrat pod vodstvom drugega glasbenika – zasnujejo zasedbo ter pripravijo koncertni program, ki je nato predstavljen na našem festivalu. Letos je s svojo zasedbo equilibrium as insta_bility nastopil kitarist, skladatelj in multimedijski umetnik Tobija Hudnik. Zasedbo poleg Hudnika sestavljajo še altovska saksofonistka Brina Kren, violinist Oskar Longyka, tenorski saksofonist Lenart De Bock in tolkalec Luka Poljanec.

Tako kot prejšnja koncerta iz programa Mladih raziskovalcev (zasedba pianista Mihe Gantarja ter code::source pod vodstvom Gašperja Livka) je tudi posnetek letošnjega koncerta objavljen na albumu v seriji Live at Jazz Cerkno v sozaložbi Zavoda Jazz Cerkno in PureZen Records ter s podporo Ministrstva za kulturo. Za album, ki nosi ime zasedbe, je spremno besedo prispeval muzikolog in predavatelj na ljubljanski Filozofski fakulteti Gregor Pompe, ki je takole opisal zvočno dinamiko zasedbe: »(…) osrednjo dialektiko plošče moramo iskati prav v razmerju med tem večnim nemirom, glasbenim žuborenjem, celo prekipevanjem in nekakšno statično konstantnostjo, pri čemer se izkaže, da je temelj glasbenosti prav v vzpostavljanju prehoda med enim in drugim, določanju nekakšnega ravnotežja.« Album zasedbe equilibrium as insta_bility je od petka, 18. 12. 2020 na voljo na cedejki in na spletu na naslovu https://jazzcerkno.bandcamp.com.


Recenzije:

Radio Študent