Jazz Cerkno
Napovednik dogodkov

Trenutno ni dogodkov.

Pretekli dogodki

Info

28. Jazz Cerkno, 18.–20. maj 2023

28. izvedba festivala bo v Cerkno spet pripeljala ves svet. Domači in tuji glasbeniki nam bodo na široko razgrnili paleto sodobnega jazza, v kateri se žlahtna preteklost preliva s sodobnimi tokovi, inovacija sreča tradicijo, mladi glasbeniki pa z enako veščino igrajo z veterani. Jazz z vseh koncev in krajev, natančneje iz trinajstih držav in Slovenije, se bo širil z osrednjega prizorišča, Starega placa, v dnevih festivala pa bodo raznolike z jazzom povezane vsebine spremljevalnih dogodkov zavzele tudi druga prizorišča v Cerknem in okolici. Ob inovativni in navdihnjeni glasbi desetih izvajalcev glavnega programa obiskovalce tudi letos čaka spremljevalni program z delavnico, zvočno instalacijo, poezijo, jam sessionom … Kot se za cerkljanski festival spodobi, bo glasba, ki bo odmevala s festivalskih odrov, pisana ter z uporabo za jazz manj značilnih inštrumentov in elektronike kar se da inovativna.

28. Jazz Cerkno – festival s paleto sodobnega jazza: kjer preteklost navdihuje sodobnost in inovacija sreča tradicijo.

Organizacija in produkcija:

Zavod Jazz Cerkno
Trg prekomorskih brigad 1
5282 Cerkno, Slovenija
+386 (0)5 374 53 34
info@jazzcerkno.si

Programski odbor: Simon Kenda, Anja Figelj, Mario Batelić, Miha Zadnikar
Besedila: Mario Batelić
Celostna podoba: Karlo Medjugorac (design), Andrej Juvan / Premedia (DTP), Jure Lavrin / Loopa (animacija)

Jazz Cerkno je član Europe Jazz Network.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Podporniki

projekt podpirajo:

pokrovitelji:

   

glavni medijski pokrovitelj:

ostali medijski pokrovitelji:

 

sodelovanja:

 

Več o festivalu Jazz Cerkno

Osrednji glasbeni dogodek Zavoda Jazz Cerkno se odvija sredi maja že od leta 1996 (od četrtka do sobote). Prizorišče festivala je posebej za to priložnost pokrit trg »star plac« sredi Cerknega. V treh večerih se vsakič zvrstijo raznoliki izvajalci z vsega sveta, tako znani kot manj znani, ki jih druži odkrivanje novih smeri v jazzu in širjenje glasbenih obzorij. Zato je festival razen po glasbenih izzivih in užitkih, ki jih nudi, pomemben kot pregled aktualnega dogajanja na področju jazza v najširšem pomenu te glasbe. Jazz, ki ga lahko slišimo v Cerknem, ni nikoli enoznačen, saj je poudarek programa na nekonvencionalni in ustvarjalni glasbi, na trku kultur in glasbenih praks, soočanju raznolikih pristopov, kjer se jazz pogosto sreča in oplaja z drugimi zvrstmi.

Rock, elektronika, nova in stara klasična glasba, eksperimentalna muzika, raznovrstne tradicionalne godbe in še marsikaj drugega: vse to je v različnih kombinacijah in prepletanju z jazzom najti v pestri ponudbi festivala Jazz Cerkno, ki se ne omejuje z žanrsko čistostjo ali pravovernostjo. Posebna skrb velja slovenskim izvajalcem, saj so številni domači izvajalci prav v Cerknem javnosti prvič predstavili svoje odmevne projekte. Prav tako tuji glasbeniki, ki so na festivalu razširjali meje zvočnosti ter rušili pregrade žanrskih in siceršnjih konvencij. Vsi koncerti na festivalu Jazz Cerkno so ekskluzivni za Slovenijo. Festival popestrijo spremljajoče dejavnosti, kot so delavnice, razstave in podobno, slovi pa tudi po živahni »after party« sceni na izbrani lokaciji v Cerknem.