Jazz Cerkno / Napovednik dogodkov

Trenutno ni dogodkov.

Jazz Cerkno / Pretekli dogodki

Četrtek

Petek

Sobota

Spremljevalni program

26. Jazz Cerkno, 15.–17. julij 2021

 

Festival Jazz Cerkno bo tudi letos zaradi »nove stvarnosti« potekal v drugačnem terminu od tradicionalnega majskega, in sicer bomo jazzovski tabor postavili sredi poletja, od 15. do 17. julija. Prizorišče bo isto kot lani (parkirišče pri Stari ETI, ki je le deset minut hoje iz centra mesta), saj je med obiskovalci in jazzovskimi navdušenci poželo same pohvale. Na festivalu bomo prisluhnili nastopom desetih mednarodnih in slovenskih zasedb, ki bodo postregle s sila raznolikim naborom jazzovskih muzik. Od takih, ki se spogledujejo s tradicionalnimi godbami in klasično glasbo prek eksperimentalnih pristopov, ki obsegajo tako elektroniko kot minimalizem, do svobodnjaške improvizacije in domiselnega naslanjanja na jazzovsko preteklost. Že res, da smo se morali prilagoditi novim pogojem delovanja, a program ostaja kljubovalno cerkljanski, kar pomeni, da bomo slišali pretežno mednarodne zasedbe in večinoma premierne nastope, saj bo imela večina tujih in tudi domačih zasedb v Cerknem svoj prvi slovenski koncert.

26- Jazz Cerkno v poletni izvedbi od 15. do 17. julija. Razbeljen in dobro zabeljen jazz v Cerknem!

Organizacja in info:

Zavod Jazz Cerkno
Trg prekomorskih brigad 1
SI-5282 Cerkno, Slovenija
tel.: +386 (0)5 374 53 34
info@jazzcerkno.si
Programski odbor: Simon Kenda, Mario Batelić, Miha Zadnikar
Besedila: Mario Batelić
Lektoriranje slo. besedil: Mojca Mavri
Lektoriranje angl. besedil: Urška Lahajnar Ubajiogu
Celostna podoba: Boris Teodorović, Miha Deisinger
Spletna stran: Boris Teodorović, Miha Deisinger
Ozvočenje: L’Acoustics sound system by a-tri in Akustika BAHUN

Jazz Cerkno je član Europe Jazz Network.

Format fotografij je prilagojen spletni objavi.
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

projekt podpirajo:

 

generalni pokrovitelj:

pokrovitelji:

 

sodelovanja:

glavni medijski pokrovitelj:

ostali medijski pokrovitelji:

 

Več o mednarodnem festivalu Jazz Cerkno

Osrednji glasbeni dogodek Zavoda Jazz Cerkno se odvija sredi maja že od leta 1996 (od četrtka do sobote). Prizorišče festivala je posebej za to priložnost pokrit trg »star plac« sredi Cerknega. V treh večerih se vsakič zvrstijo raznoliki izvajalci z vsega sveta, tako znani kot manj znani, ki jih druži odkrivanje novih smeri v jazzu in širjenje glasbenih obzorij. Zato je festival razen po glasbenih izzivih in užitkih, ki jih nudi, pomemben kot pregled aktualnega dogajanja na področju jazza v najširšem pomenu te glasbe. Jazz, ki ga lahko slišimo v Cerknem, ni nikoli enoznačen, saj je poudarek programa na nekonvencionalni in ustvarjalni glasbi, na trku kultur in glasbenih praks, soočanju raznolikih pristopov, kjer se jazz pogosto sreča in oplaja z drugimi zvrstmi.

Rock, elektronika, nova in stara klasična glasba, eksperimentalna muzika, raznovrstne tradicionalne godbe in še marsikaj drugega: vse to je v različnih kombinacijah in prepletanju z jazzom najti v pestri ponudbi festivala Jazz Cerkno, ki se ne omejuje z žanrsko čistostjo ali pravovernostjo. Posebna skrb velja slovenskim izvajalcem, saj so številni domači izvajalci prav v Cerknem javnosti prvič predstavili svoje odmevne projekte. Prav tako tuji glasbeniki, ki so na festivalu razširjali meje zvočnosti ter rušili pregrade žanrskih in siceršnjih konvencij. Vsi koncerti na festivalu Jazz Cerkno so ekskluzivni za Slovenijo. Festival popestrijo spremljajoče dejavnosti, kot so delavnice, razstave in podobno, slovi pa tudi po živahni »after party« sceni na izbrani lokaciji v Cerknem.