V prihajajočih mesecih smo pripravili štiri glasbene večere v okviru 29. koncertnega cikla Keltika, na katerih bodo nastopile priznane slovenske in tuje zasedbe. Cikel začenjamo v petek, 28. junija, z dvojnim koncertom dveh domačih zasedb, ki se vsaka po svoje navdihuje z retro zvokom fusiona, prog-rocka in pop-rocka sedemdesetih let. Tandem Dejan Lapanja & Gašper Peršl bo predstavil prvenec Step Out of the Shakers, idrijska zasedba Divje jezero pa nedavno objavljen četrti album Prva stran.
Naslednji koncert bo nekaj posebnega, saj se bo na edinem slovenskem nastopu v petek, 19. julija, predstavil sloviti kitarist Marc Ribot z novo zasedbo. Tokrat k nam pride s triom The Jazz-Bins, v katerem ob pomoči orgel Hammond B3 in bobnov prepleta punk in soul.
Proti koncu avgusta, v petek, 30. avgusta, bomo gostili slovenski bend Jimmy Barka Experience, ki ga sestavljajo bobnar in dva didžeja. Čaka nas slasten in pisan koktejl muzik – od funka in breakbeata do afriških in balkanskih ritmov.
Slednji bodo še kako prisotni na zadnjem koncertu cikla, v soboto, 7. septembra, saj bo na oder stopil večkrat nagrajeni makedonski trobentač Džambo Agušev, ki nam bo s svojim bendom Džambo Aguševi Orchestra postregel z zvrhano mero žgoče in razposajene trubaške godbe iz Makedonije in drugih balkanskih dežel.

Vsi koncerti bodo potekali na Starem placu v Cerknem; v primeru dežja bo prizorišče pokrito. Vljudno vabljeni na raznovrstne koncertne dogodke poletnega dela 29. Keltike!