Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Jazzohod #2: Gal Furlan

voden pohod in koncert

20 maja 11:00

sobota, 20. maj
zbirno mesto na Glavnem trgu v Cerknem ob 11:00

Za udeležence pohoda je do izhodiščne točke in nazaj v Cerkno organiziran brezplačen avtobusni prevoz. Mesto na avtobusu je zagotovljeno samo s prijavo preko obrazca → TUKAJ

POMEMBNA INFORMACIJA: Priporočamo pohodniško obutev in da s seboj vzamete malico, ker na cilju ni gostinskega obrata. Povratek nazaj v Cerkno je predviden okoli 16:00.

Gal Furlan (SI)
bobni, pojoče posode, gong, mala tolkala

Foto: Iztok Zupan

Tudi letos vabimo poslušalce, da se udeležijo Jazzohoda – vodenega pohoda s koncertom – s katerim smo začeli lani in s katerim želimo glasbo povezati s pohodništvom ter kulturno in naravno dediščino Cerkljanske. »Jazzohodce« bo pot vodila do cerkve sv. Ivana v Šebreljah, kjer bo s koncertom nastopil bobnar in tolkalec Gal Furlan. Furlan je objavil več kot 30 albumov z domačimi in tujimi glasbeniki, med albumi pa je kar nekaj solističnih. Z naborom tolkal in zvočil bo uprizoril improvizirani koncert meditativne narave z vložki iz afriške tradicionalne glasbe in s kančkom free jazza. Cerkev sv. Ivana je zgrajena na mestu nekdanjega svetišča sončnemu božanstvu, ki velja za najmočnejšo slovensko energijsko točko, v pobočju pod cerkvijo pa je arheološko najdišče Divje babe. Iz naselja Reka do ciljne točke pohoda je ura hoje. Pot je lahka in označena, deloma navkreber, priporočamo pohodniško obutev.

Po koncertu se lahko udeležite tudi vodenega ogleda arheološkega parka Divje babe. V sodelovanju z Visit Cerkno.

Foto: Iztok Zupan

Podrobnosti

Datum:
20 maja
Čas:
11:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Glavni trg Cerkno

Organizator

Jazz Cerkno