Pri založbi Klopotec je izšel album Zvočni sejalec zasedbe Cerkno Jubileum Orchestra, ki je bila ustanovljena posebej za lansko jubilejno, 20. izdajo festivala Jazz Cerkno. Album je nastal iz posnetkov cerkljanskega koncerta, na voljo pa je v spletni prodaji založbe Klopotec.

 

https://www.klopotec.si/klopotecglasba/CD_CJO/

 

Veliki moderni jazzovski big band je nastal posebej za lanskoletno 20. obletnico festivala Jazz Cerkno, celoten nastop v Cerknem pod naslovom Zvočni sejalec pa je bil posvečen Boštjanu Cveku, soustanovitelju in dolgoletnemu vodji festivala Jazz Cerkno.

Zlatko Kaučič, veteran slovenskega jazza kot tudi festivala Jazz Cerkno (pomembno je sooblikoval še zlasti začetna festivalska leta, ko je v Cerkno pripeljal številne znane italijanske jazzerje), je pričujoči orkester sestavil iz svojega Orkestra brez meja / Orchestra Senza Confini, ki ga je posebej za nastop v Cerknem preimenoval in prenovil. V zasedbi so se zbrali nekateri izmed najprodornejših mlajših slovenskih jazzerjev, pridružili pa so se jim priznani italijanski glasbeniki, ki večinoma prihajajo iz goriškega umetniškega združenja DobiaLab.