Galerija   

Tequila Band – "od 0 do 20" (Cerkno)

Sobota, 13. julij, ob 21:30
"Star plac" Cerkno
Vstop prost!
V primeru dežja bo koncert v baru Gabrijel.

Po koncetru bo za vzdrževanje vzdušja poskrbel DJ SAKIN
(Straža)

Tomaž Lapanja
 vokal
Anita Kunaver vokal
Borut Čelik kitara
Aleš Mlakar kitara
Matija Purgar bas kitara
Borut Purgar bobni 
Mladnen Dopudja tolkala

Na posebnem koncertu bo zasedba, ki igra rock in blues na sebi lasten način, praznovala 20 let delovanja. Korenine skupine segajo v leto 1993, ko se je zasedba imenovala Zany, z leti pa so se menjavali tako člani zasedbe kot ime benda (npr. Tequila Sunrise ali Tequila Sound). Tequila Band so sicer neuradno prenehali delovati leta 2000, a se z veseljem znova zberejo za posebne priložnosti, kot je častitljiva 20. obletnica, ki jo bodo z navdihnjenim muziciranjem proslavili v sklopu Gabrijelovih koncertov na cerkljanskem »Starem placu«.

Začetki Tequila Banda segajo v leto 1993, ko so delovali z imenom Zany. Za to prvotno ime sicer pravijo, da ni nihče točno vedel, kaj pomeni. Prvi špil so imeli v Idriji v starih prostorih Kluba mladih, na katerem je sodelovalo več skupin. Z imenom Tequila Sunrise nastopajo v zasedbi Tomaž Lapanja (vokal, kitara), Aleš Mlakar (kitara), Matija Purgar (bas kitara), Borut Čelik (klaviature) in Borut Purgar (bobni). Kasneje jih je zapustil Borut Čelik v zasedbo pa je prišla pevka Anita Kunaver. V tej postavi je bend nastopal več let.

S prihodom kitarista Bojana Sove so se preimenovali v Tequila Sound in zelo veliko nastopali ter sodelovali z različnimi zasedbami, kot so Ž Kovači, Orlek ali Lintvern. Med največje nastope zasedba šteje Moto zbor v Lendavi in gostovanje na koncertu Rock ob meji v Celovcu, kjer je nastopila kot glavna zasedba večera. Ob odhodu Tomaža Lapanja v vojsko so preostali člani začeli sodelovati s pevcem Borutom Žgajnarjem in med drugim nastopili na koncertu Rock za Posočje. V letu 1996 se je zasedba ponovno zbrala v prvotni postavi, s to razliko, da je Borut Čelik tokrat v roke prijel kitaro. 

Tequila Band so redno nastopali vse do neuradnega prenehanja delovanja v letu 2000, ko so člani ugotovili, da je vsak po svoje zelo zaposlen in preprosto nimajo časa za skupino. A vendar se glasbeniki ob pravi priložnosti radi znova zberejo in z užitkom »zažgejo« lastno različico
poznavalsko odigranega rocka, ki ga prepletajo v vseh mogočih in sočnih kombinacijah ter variantah. V zadnjem obdobju z zasedbo sodeluje še tolkalec Mladen Dopudja, občasno pa tudi  kitarist Andrej Mohorič (Rockomotiva).

V baru Gabrijel jih poznamo tudi z naših radoživih pustovanj, tokrat pa jih gostimo ob zanje prav posebnem jubileju. Visoko dvajsetletnico delovanja oziroma nastanka bo Tequila Band namreč obeležil z Gabrijelovim koncertom na »Starem placu« v Cerknem.

Nazaj na vrh