Monsieur Doumani (CY), The Balkan Experience of Song and Ritual (SI) - ODPOVEDANO!

Ivan Charalambous, Dragan Kostovski
 

sobota, 11. april, ob 21.00
Gabrijel, Cerkno

Vstopnice: 5 € predprodaja / 7 € na dan koncerta


Monsieur Doumani (CY); radoživi ciprski etno


Antonis Antoniou (brenkalo tzouras, glas, stompbox)
Demetris Yiasemides (pozavna, flavta, glas)
Andys Skordis (kitara, glas, elektronika)


video_01
, video_02, audio, www, fbThe Balkan Experience of Song and Ritual (SI); balkanske godbe v moderni preobleki


Jelena Soro (glas, oboa)
Brigita Marko (glas)
Tea Vidmar (glas)
Dejan Jovanov (tolkala)

video_01, video_02, fbSporočamo, da so zaradi trenutnih razmer in upoštevanja varnostnih ukrepov v zvezi z zajezitvijo širjenja koronavirusa odpovedani vsi dogodki Zavoda Jazz Cerkno, med njimi tudi koncert Monsieur Doumani in The Balkan Experience. Vsi, ki ste za koncert že kupili vstopnice, se za vračilo kupnine obrnite na Mojekarte. 
Koncert bo predvidoma izveden v drugem terminu letos. O novem terminu vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje.


Na premiernem slovenskem koncertu bomo gostili eno večjih atrakcij na svetovni etno sceni, ciprsko zasedbo Monsieur Doumani, ki v zadnjih letih žanje same hvalospeve. Trio, ki deluje od leta 2011, navdušuje z izvirnim združevanjem tradicionalnih in modernih glasbil, s katerimi poustvarjajo živopisno ciprsko ljudsko glasbo. Igrajo avtorske skladbe, ki temeljijo na izročilu, vanje pa vnašajo prvine drugih zvrsti, od rocka do balkanske melodike. Bend je objavil EP in tri albume, ki so prejeli pohvalne kritike in bili ovenčani z nagradami ter bili uvrščeni na letne lestvice najboljših etno albumov. Zadnji album Angathin (2018) je bendu prinesel deveto mesto na lestvici World Music Charts Europe, medtem ko je na lestvici Transglobal World Music Chart osvojil tako prvo mesto kot naslov najboljšega albuma v kategoriji »severna Afrika in Bližnji Vzhod«. Koncert ciprske razposajene trojice, ki jo je revija Songlines razglasila za najboljši bend leta 2019, bo uvedel novejši slovenski kvartet The Balkan Experience of Song and Ritual, ki v avtorskih in sodobnih aranžmajih igra in prepeva balkansko glasbo oziroma »ljudsko glasbeno izročilo od Slovenije do Turčije«. Predstavili bodo prvenec, na katerem starim pesmim dodajajo improvizacijske in pripovedne momente, ki približajo tradicijo današnjemu poslušalcu.


Nazaj na vrh