GRAEWE/SANDERS: AFFRETANDO

Najavljamo izdajo novega albuma, posnetega na 21. festivalu Jazz Cerkno.


Affretando

Georg Grawe (klavir)
Mark Sanders (bobni)

 

Album je na voljo v prodaji založbe Confront Recordings

http://www.confrontrecordings.com/georg-graewe-mark-sanders-affretand


Zlatko Kaučič & Cerkno Jubileum Orchestra: Zvočni sejalec

Pri založbi Klopotec je izšel album Zvočni sejalec zasedbe Cerkno Jubileum Orchestra, ki je bila ustanovljena posebej za lansko jubilejno, 20. izdajo festivala Jazz Cerkno. Album je nastal iz posnetkov cerkljanskega koncerta, na voljo pa je v spletni prodaji založbe Klopotec.

http://www.klopotec.si/klopotecGlasba/


Veliki moderni jazzovski big band je nastal posebej za lanskoletno 20. obletnico festivala Jazz Cerkno, celoten nastop v Cerknem pod naslovom Zvočni sejalec pa je bil posvečen Boštjanu Cveku, soustanovitelju in dolgoletnemu vodji festivala Jazz Cerkno.

Zlatko Kaučič, veteran slovenskega jazza kot tudi festivala Jazz Cerkno (pomembno je sooblikoval še zlasti začetna festivalska leta, ko je v Cerkno pripeljal številne znane italijanske jazzerje), je pričujoči orkester sestavil iz svojega Orkestra brez meja / Orchestra Senza Confini, ki ga je posebej za nastop v Cerknem preimenoval in prenovil. V zasedbi so se zbrali nekateri izmed najprodornejših mlajših slovenskih jazzerjev, pridružili pa so se jim priznani italijanski glasbeniki, ki večinoma prihajajo iz goriškega umetniškega združenja DobiaLab.

Lazro/McPhee: The Cerkno Concert

Najavljamo izdajo novega albuma, posnetega na 21. festivalu Jazz Cerkno.

The Cerkno Concert: Music for legendary heroes


Daunik Lazro (baritonski in tenorski saksofon)
Joe McPhee (saksofoni, žepna trobenta)


Zahvala gre Iztoku Zupanu za snemanje koncerta na festivalu in izdajo albuma pri založbi Klopotec.
Nicola Guazzaloca je album oblikoval.
Iskrena hvala avtorjema glasbe, legendarnima Dauniku Lazroju in Joeju McPheeju, ki sta bila del zgodbe festivala Jazz Cerkno 2016.


Album je na voljo v spletni prodaji založbe Klopotec.

http://klopotec.si/klopotecglasba/cd_lazro-mcphee/


Godbe. Gibke. Grčaste. Grapaste. Gričaste. Gabrijelaste. (razstava)

od 15. maja do 15. julija
dokumentarna razstava

Dvajset in nekaj let jazza – in še česa – v Cerknem

Cerkljanski muzej. Otvoritev razstave 15. 5. ob 19:00. V času festivala bo razstava odprta od 10:00 do 20:00.

Dokumentarna razstava ob dvajsetletnici festivala skozi pisne, vizualne ter druge dokumente in predmete (fotografije, letake, plakate, majice, avdio- in videoposnetke) ponazarja zgodbo o glasbenem dogajanju v Cerknem s poudarkom na festivalih Keltika in Jazz Cerkno. Gverilska ekipa postavljavcev se je prebila skozi neskončne kilometre pisanega arhiva in iz njega potegnila samosvojo dramaturgijo. Ta se deli na tri sobe, ki vključujejo tudi intimno dnevno sobo, pravo poslušalnico, v kateri so na voljo posnetki s prejšnjih festivalov. Razstava podaja podobo hude cerkljanske posebnosti, ki ima v svetu jazza velik ugled. Ob muzejski postavitvi vas deli razstave presenečajo po vsem mestu; v cerkljanskih izložbah, vitrinah, hotelskem kotičku ...

Spremljevalno razstavo so postavili Marko A. Kovačič, Milojka Magajne in Miha Zadnikar. Razstavo sta pripravila Mestni muzej Idrija in Zavod Jazz Cerkno.

Cerkljanski muzej je odprt:

od torka do petka: 9:00–15:00
sobote, nedelje, prazniki: 10:00–13:00 in 14:00–18:00


http://www.muzej-idrija-cerkno.si/index.php/sl/lokacijerazstave/stalne-razstave/cerkljanski-muzej.html

BOŠTJAN CVEK (1964–2015)

Z žalostjo v srcu sporočamo, da nas je po kratki in hudi bolezni zapustil Boštjan Cvek, soustanovitelj in spiritus movens festivalov Jazz Cerkno in Keltika. Preminil je mirno, v krogu svojih najbližjih, žene Renate ter hčerk Monike in Mance.


Kljub bolezni se je do zadnjega predajal glasbi ter uspešno izvedel lanskoletno 19. izdajo festivala jazz Cerkno, kakor tudi sestavil program za letošnji jubilejni 20. festival. 


Pogrešali bomo njegovo dobrosrčnost v vsakdanji komunikaciji in vztrajnost, s katero je v majhno Cerkno pripeljal največja svetovna in slovenska imena jazza in drugih kreativnih glasb. Ekipa festivala bo nadaljevala z organiziranjem tako festivala kot drugih dogodkov v duhu Boštjanovega entuziazma in profesionalizma.


Ekipa Jazz Cerkno

Rambo Amadeus RAZPRODAN!!!

Koncert, »Rambo Amadeus in Two Winettous« je RAZPRODAN.

FOTOGRAFIJE KONCERTA TRIA BALKAN STRINGS

Cerkno, 12. julij 2013

Oglejte si utrinke s koncerta odličnega srbskega tria Balkan Strings. Link
Avtor fotografij je Marko Serafimović. 

TEQUILA BAND Z NOVO AVTORSKO GLASBO

Cerkno, 12. julij 2013

Cerkljanska zasedba Tequila Band bo v soboto, 13. julija, z velikim koncertom proslavila 20-letnico delovanja. Na "Starem placu" v Cerknem pripravljajo nepozabno rockovsko doživetje na velikem odru, z video projekcijo in dvema novima avtorskima skladbama! 
Koncert se začne ob 21:30, po njem pa bo za ohranjanje dobrega vzdušja skrbel DJ Sakin.

TRIO BALKAN STRINGS V ODDAJI POLETNA SCENA

Cerkno, 8. julij 2013

Sinoči so v oddaji Poletna scena na TV SLO1 z vklopom v živo in kratkim intervjujem predstavili Trio Balkan Strings, ki je v Cerknem nastopil v okviru 18. festivala Keltika. Poglejte si posnetek prispevka na linku.

Festivala Jazz Cerkno in Keltika v oddajah RTV SLO

Cerkno, 27. junij 2013

V oddaji Poletna scena, ki si jo lahko ogledate na linku, so s kratko reportažo predstavili koncert Uršule Ramoveš in Fantov z Jazbecove Grape. 

V soboto, 29. junija, ob 22:10 pa vas vabimo k ogledu oddaje Aritmija (TVS2), saj se bo začela jazzovsko, z reportažo 18. izvedbe festivala JAZZ CERKNO.JAZZ CERKNO 2013 - FOTOGRAFIJE SOBOTNEGA VEČERA

Cerkno, 26. junij 2013

TRISTAN HONSINGER SOLO (Zda)
foto: Jože Svetičič

ECO D'ALBERI QUARTET (Ita)
foto: Jože Svetičič

CYRO BAPTISTA & BANQUET OF THE SPIRITS (Bra, Zda)
foto: Jože Svetičič

KONCERT BO V VSAKEM VREMENU!

Cerkno, 24. junij 2013

Za vse, ki vas skrbi deževno vreme - nocojšnji koncert se bo odvil v vsakem primeru. Za Uršulo Ramoveš in Fante z Jazbecove grape smo postavili pokrit koncertni oder. V primeru obilnega dežja pa imamo tudi rezervno lokacijo (bar Gabrijel). Začnemo ob 21h.
Lepo vabljeni! 

JAZZ CERKNO 2013 - FOTOGRAFIJE PETKOVEGA VEČERA

 Cerkno, 29. maj 2013

DRAŠLER / KARLOVČEC / DRAŠLER (Slo)
foto: Jože Svetičič

THE ELECTRICS (Šve, Nem, Kan)
foto: Jože Svetičič

KIMMO POHJONEN - ALCOHOLIC ATHEISTS (Fin)
foto: Jože Svetičič

KAR ČEŠ BRASS BAND (Cerkno)
foto: Jože Svetičič

LJUBLJANSKI JAZZ za CERKLJANSKE JAZZERJE!

Cerkno, 29. maj 2013

Na festivalu Jazz  Cerkno smo izmed anket, ki so jih izpolnili obiskovalci, izžrebali vstopnice za Jazz festival Ljubljana.
Nagrajenci Tina Smrekar (3.7.), Miha Šest (4.7.), Jani Luštrek (5.7.) in Miroslav Turkovič (6.7.) prevzamejo po dve vstopnici pri blagajni na dan koncerta.
Čestitamo!

Koncert udeležencev glasbene delavnice

Cerkno, 25. maj 2013

Vablejni na koncert udeležencev glasbene delavnice za otroke, ki bo danes ob 10h v restavraciji Hotela Cerkno.

Otroci z OŠ Cerkno so minuli teden ustvarjali pod mentorstvom izdelovalca tradicionalnih glasbil Darka Korošca in glasbenikov Blaža Celarca ter Boštjana Gombača. Danes nam bodo pokazali, kaj vse je mogoče izvabiti iz glasbil, ki so jih izdelali sami.

Žrebanje vstopnic za 54. Jazz Ljubljana

Cerkno, 24. maj 2013

Nocoj pred koncertom Kimma in Saane Pohjonen žrebamo 4x 2 vstopnici za dogodke letošnjega Ljubljanskega jazz festivala!!!
Nagradne ankete lahko izpolnite še nocoj na prizorišču festivala Jazz Cerkno.Jazz Cerkno 2013 - fotografije četrtkoveg večera

Cerkno, 24. maj 2013

ŠALAMON / CODIJA / PLOUG
(Slo, Fra, Dan)
foto: Jože Svetičič

DOPPELMOPPEL (Nem)
foto: Jože Svetičič

TUMBARINOS DI GAVOI (Sardinija)
foto: Jože Svetičič

PRIDITE SE OGRET V CERKNO

Cerkno, 21. 5. 2013

Napovedano kislo vreme je le še razlog več, da se nam ta konec tedna pridružite v Cerknem. Festivalsko prizorišče je v celoti pokrito in ogrevano. Hotel Cerkno ponuja pokrit bazen s termalno vodo, … Skratka, dež nam ne more do živega! Lepo vabljeni od 23. do 25. maja!

OGLEJTE SI DOKUMENTARNI FELJTON JAZZ CERKNO

Vabljeni k ogledu dokumentarnega feljtona Jazz Cerkno, ki bo na sporedu 2. programa TV Slovenija v nedeljo, 5. maja, ob 20:55. 

Cerkno se vsako pomlad za nekaj dni prelevi v prestolnico jazza. Kratki dokumentarni film Dušana Moravca s preprostim naslovom Jazz Cerkno, je nastal v produkciji TV Slovenija in ponuja vpogled v pestro festivalsko in obfestivalsko dogajanje, ki že osemnajst let vzburja ljubitelje glasbe. Neobičajna glasba za te kraje, prijazni domačini, neokrnjena narava in obiskovalci od vsepovsod, vse to je vabilo, ki se mu ne gre upirati. Dušan Moravec, nekoč član kultne idrijske punk zasedbe Kuzle, je doslej kot scenarist in/ali režiser sodeloval pri več filmih, ki se tako ali drugače ubadajo z glasbo, kot sta denimo Harmonikarji (2005) s portreti vodilnih slovenskih harmonikarjev ter Polka film (2010), prikaz zgodovine polke v ZDA.

Scenarij in režija: Dušan Moravec, producent: Jaka Hemler, urednik: Peter Povh, Kulturni in umetniški programi, odgovorni urednik: Andraž Pöschl, © Produkcija TV Slovenija 2011

Nazaj na vrh